dinsdag 20 oktober 2015

Spiegelsterren op de rode loper


Dankzij een tip van een mama op school en de snelle telefoon van Famke wonnen we een wedstrijd van 'Lessen in het donker'. We mochten met de hele klas gaan kijken naar Phantom Boy op het Film Fest. 

Omdat we niet iedere dag op de rode loper verwacht worden, hadden we wel wat voorbereidingswerk.... 


De limousine liet op zich wachten. Omdat we niet te laat wilden komen hebben we bus 5 genomen richting Kinepolis!Zoals echte sterren poseren we altijd en overal.
Ook voor de talrijk aanwezige fotografen!

(de ene was al iets enthousiaster dan de andere ;-))


In de filmzaal moesten we nog even wachten op de laatkomers....Wie Phantom Boy graag zelf wil bekijken kan vanaf deze week terecht in de bioscoop. Filmen mocht natuurlijk niet, maar dit zijn enkele scènes uit de film:
Na de film staken de sterallures weer de kop op ;-).
Tot de echte sterren van Phantom Boy er waren... Bij een animatiefilm zijn dit natuurlijk de tekenaars. Een Gentse animatiestudio werkte 7 maanden lang met 14 mensen aan 24 minuten van de film. Als je weet dat er voor 1 seconde film 12 tekeningen nodig zijn, kan je beginnen rekenen: 17 280 tekeningen maakte de studio voor 24 minuten!!!
We kregen meer uitleg over hoe een animatiefilm gemaakt wordt en we konden een kijkje nemen achter de schermen tijdens de stemopnames. Heel leuk en interessant!


Met de volledige klas op de rode loper!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten